Artikel 2013 - Drumschool Barry Lok

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Artikel 2013

Media > Pers

Leerlingendag Drumschool Barry Lok groot succes
‘Drummen is leuk en gezond voor iedereen’

JJ Music House was afgelopen zondag 24 november gevuld met trotse ouders, opa’s en oma’s. Barry Lok, eigenaar van Drumschool Lok, organiseerde zijn eerste leerlingendag. Alle leerlingen speelden twee nummers mee met een ervaren sessieband.

"Ongelooflijk trots ben ik,"  zegt Barry Lok, "want het is voor al mijn leerlingen de eerste keer dat ze met een band meespelen of zelfs maar voor publiek optreden. En ze deden het allemaal fantastisch!" Ties was met zijn zes jaar de jongste drummer en mocht het spits afbijten. ‘s Avonds sloot de vierendertigjarige Avinash de rij, maar hij was al als een van de eersten aanwezig. "Ik hoef pas vanavond het podium op ja, maar ik vind het zo leuk om die kids ook te zien spelen. Dat is toch mooi!"
Opvallend was dat de zenuwen voornamelijk bij de wat oudere leerlingen van het gezicht af te lezen waren. Sanne (12) had nergens last van: "Zenuwachtig? Nee hoor, ik heb goed geoefend. Ik heb er zin in!"
"Optreden met een band is echt heel spannend voor ze," zegt Barry. "Je moet je voorstellen dat sommigen nog maar enkele maanden les hebben. Ga er maar aan staan! Maar ze doen het allemaal en dat is echt dapper. Want er is ook nog eens heel veel publiek; alle leerlingen hebben veel familie en vrienden meegenomen en de zaal is gewoon vol. Het is vooral voor ouders natuurlijk erg leuk om te zien wat hun kinderen leren bij mij. Dit is toch heel anders dan de oefeningen die ze thuis doen."
Ook de band was onder de indruk. Ronn van Etten, gitarist en zanger: "Ik wist eigenlijk niet wat ik moest verwachten, maar wat een talent heb ik vandaag langs zien komen. Vooral de kleintjes hebben me verrast."
De hele dag is door een professionele cameraman vastgelegd en zal op DVD worden gezet, zodat alle leerlingen hun eigen eerste optreden kunnen terugzien.
De leeftijd van de leerlingen van de drumschool varieert tussen zes en vijftig en ze komen uit de regio’s Zoetermeer en Alphen aan den Rijn. Dat leeftijd niets zegt over talent en plezier, werd op de leerlingendag goed duidelijk. "Drummen is leuk en gezond voor iedereen," zegt Barry. "Ik geef kinderen les die veel talent hebben, of drummen gewoon heel leuk vinden om te leren, maar ook volwassenen met een drukke baan. Voor die laatste groep is drummen een uitstekende manier om de stress het hoofd te bieden. Iedereen zou het eens moeten proberen."
Als het aan Barry en zijn leerlingen ligt, was dit zeker niet de laatste leerlingendag. "Dit gaan we vaker doen; een traditie is geboren!"

Meer informatie over drummen en lesmogelijkheden: www.barrylok.nl.


 
Copyright 2017. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu